Tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe yerine başkan vekili seçimi yapıldı. Yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı belediye AKP'ye geçti. AKP'nin adayı Eray Karadeniz başkanvekili oldu.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, konuya ilişkin açıklama yaptı.
Çelik seçim sonrası, "Burada Gaziosmanpaşa'da meclis içerisinde yapılan başkanvekilliği seçiminde tam anlamıyla irade gaspı yaşandı. Ben dün AK Parti İstanbul İl Başkanını aradım. Arkasından MHP'nin İstanbul İl Başkanını aradım. AK Parti İstanbul İl Başkanına şunu ifade etti; 31 Mart'ta demokrasi tecelli etti, milli irade tecelli etti. 31 Mart'ta Gaziosmanpaşa bir karar verdi. Bir CHP'liyi Hakan Bahçetepe'yi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı seçti. Sizin partinize de meclis çoğunluğu vererek güçlü bir denetleme yetkisi verdi. Siyasi partiler demokrasinin araçlarıdır dedim kendisine. Bu telefonu demokrasiye olan sarsılmaz inancımızla açıyorum dedim. Ve millet iradesine saygı duyulması gerektiği düşüncemi kendisine aktardım. Arkasından MHP'nin İstanbul İl Başkanını aradım aynı cümleleri kendisine ifade ettim." dedi.
"GAZİOSMANPAŞA HALKININ İRADESİNE ÇÖKTÜLER"
İrada gaspı yaşandığını söyleyen Çelik, "Ancak bugün burada tam anlamıyla irade gaspı yaşandı. Milli iradeyi dilinden düşürmeyenler, sürekli milli irade vurgusu yapanlar bugün Gaziosmanpaşa halkının iradesine çöktüler. Aynı durumda ben olsaydım, bir başka yerde meclis çoğunluğu bizim partimizde olsaydı ve böyle bir telefon almış olsaydım, bunu partimin kurullarında samimi bir şekilde değerlendirerek bir süreci izlerdim. Bugün yaşanan milli iradenin gaspıdır. Bugün sandıkta kaybettikleri Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne siyasallaştırdıkları yargıyla tam anlamıyla çökme girişimi gerçekleştirmişlerdir." diye konuştu.




