DEM Parti heyetinden Devlet Bahçeli'ye ziyaret
DEM Parti heyetinden Devlet Bahçeli'ye ziyaret
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'menemen' yanıtına DEM Parti'den dikkat çeken bir çıkış geldi. 

Nefes'ten Aytunç Erkin'e konuşan DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Özgür Özel'in "Menemen yapmam seninle, Anayasa mı yapacağım?" ifadesine yönelik şunları söyledi:

"Yeni anayasada kurulacak masada olmuyoruz deme lüksüne sahip değiliz. Hiç kimse değil! Bizim için demiyorum. 86 milyonun taleplerini ifade eden fonksiyonumuz olmalı. Biz demokratik anayasa gerekliliğini bugün söylemiyoruz, on yıllardır söylüyoruz. Bizim için anayasa, bir kişinin görev süresinin uzatılması ya da kısaltılması değil. Bu bir ihtiyaç mı evet ihtiyaç. Demokratikleşme meselesi herkesi ilgilendiren mesele. Ben ‘Küstüm oynamıyorum’ gibi bir yaklaşım içinde olmamak gerektiğini ifade ettim konuşmamda. Bütün partiler katılmalı ve halka da gidilmeli."

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısının ardından bir canlı yayına katılan Özel şunları söylemişti:

"Ben süreci tıkayan değilim, teröre ve silaha giden para emekliye gidecekse neyin karşısında olacağım? Ama buraya kadar gidip İBB Başkanını da Demirtaş'ı da Özdağ'ı da içeride tutma.

Anayasa masası toplumsal mutabakat masasıdır. Sen devleti öyle bir yönet ki bununla yapılır desinler. Benim bu şartlarda o masaya oturmam kendimi inkar etmem demek. Ben arkamda kimseyi bırakıp Erdoğan ile anayasa yapmam. Erdoğan'la menemen yapmam, Anayasa mı yapacağım? O, önce hukuksuz yere esir ettiği arkadaşlarımı bıraksın"

Kaynak: HABER MERKEZİ