İmamoğlu'nun iki avukatına soruşturma! İmamoğlu'nun iki avukatına soruşturma!

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), sosyal medya hesabından "İslami ilimler herkes için gerekli midir? Eğer gerekliyse ne ölçüde öğrenilmelidir?" başlıklı bir etkinlik duyurusu yaptı.

Etkinliğe “Dayak yiyen kadın sabaha kadar şükretsin”, "6 yaşında çocukla evlenilebilir" gibi söylemlerle tanınan Nurettin Yıldız konuk olarak çağrılması ise tepki çekti.

Türkiye İşçi Partili (TİP) öğrenciler, Yıldız’ı etkinliğine çağıran (BİSAK) kapısına “Faşizme, şeriata geçit yok” diye yazdı.

Şş-17

Yıldız, daha önce yaptığı açıklamalarda, çocuk yaşta evlilikleri savunarak “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi