Milli Savunma Bakanlığı, Hakkâri sınır üs bölgesinde PKK/YPG'liler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları sonucunda üç askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı.
Azez’de PKK/YPG’lilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 yüzbaşı şehit olurken, 1 binbaşı ise ağır yaralandı. Hakkâri sınır bölgesindeki üs bölgesinde de yine PKK/YPG’liler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı.
Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi kırsalında PKK/YPG’liler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 binbaşı ile 1 yüzbaşı yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan yüzbaşı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu, binbaşının ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Teröristlerle sıcak temas sağlanan bölge, sınırdaki topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı
Millî Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre:
“Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde, 04 Mayıs 2019 tarihinde, PKK/YPG’lilerin Tel Rıfat bölgesinden açtıkları atışlar sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Olay sonrası teröristlere ait belirlenen hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmıştır.”




