Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan denetim listelerinin paylaşılmasının ardından taklit-tağşiş yapılan markaları yakından takip edilmeye başladı.
Bakanlığın 2 Ekim 2024 tarihi itibarıyla belirli aralıklarla güncellenen listede şimdiye kadar birçok marka ifşa oldu.
Bakanlığın 19Haziran'da yenilediği listeye göre, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine üç kasaptan tek tırnaklı et çıktığı tespit edildi.
Tek tırnaklı çıkan kasaplar ve ürünleri şöyle:
-Adana’nın Yüreğir ilçesindeki ‘Yetsan sanayi sitesi depo – Nurettin Sayğılı’ adlı firmanın kırmızı et (parça) ürününden tek tırnaklı eti çıktı.
-Ayrıca Seyhan ilçesindeki ‘Gül kasabı – Ahmet Çalışkan’ adlı firmanın da parça dana eti ve dana kıymasında tek tırnaklı eti tespit edildi.
-Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki ‘Genç kasap – Bekir Genç’ adlı firmanın çiğ dana köftesinde de tek tırnaklı eti tespit edildi.