Irak'ın Musul kenti Valisi Abdulkadir ed-Dehil, terör örgütü IŞİD'in 2014-2017 yılları arasında Hasfa Obruğuna gömülen 2 binden fazla kişinin cesedini çıkarma işlemine başlanacağı açıkladı.

Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı! 9 ölü, 6'sı ağır 13 yaralı
Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı! 9 ölü, 6'sı ağır 13 yaralı
İçeriği Görüntüle

Hasfa Obruğunu ziyaret eden ed-Dehil, bu adımı yıllardır evlatları ve yakınlarının akıbeti hakkında hiçbir bilgi edinemeyenler için atacaklarını belirtti.

TOPLU MEZARA DÖNÜŞTÜ

Irak modern tarihindeki en acımasız eylemin gerçekleştirildiğine vurgu yapan Dehil, obruklara yüzlerce masum Musullunun teröristler tarafından atıldığını ifade etti.

Söz konusu obruğun 2016 yılında adeta bir toplu mezara dönüştüğünü sözlerine ekleyen Dehil, bir günde buraya 2 bin 80 kişinin cesedinin atıldığını kaydetti.

Dehil, Irak güvenlik güçleri mensuplarının da cenazelerinin terör örgütü tarafından obruğa atıldığını ifade ederek "Görgü tanıklarına göre DEAŞ, kenti kontrol ettiği yıllarda yüzlerce masum kişiyi bir gün içinde buraya getirip öldürdükten sonra obruğa atıyordu" diye konuştu.