Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Yavaş’ın İmamoğlu’nu ziyaret talebine geçtiğimiz hafta izin çıkmamıştı.

Yavaş'ın ziyaretin ardından Silivri'de açıklama yaptı.

İmamoğlu’nun moralinin iyi olduğunu belirten Yavaş, "Haksızlığa uğramış birisinin üzüntüsü, ama suç işlememiş birisinin özgüvenini kendisini gördük. Bu yargılamaların siyasi olduğu konusunda kamuoyunda çok geniş bir kanaat var. Yüzde 60-65'in üzerinde bir kanaat var. Dolayısıyla zaman zaman Türkiye'de bu tür siyasi yargılamalar oluyor. Ama sonunda da tam tersi uygulamalarla karşılaşıyoruz. Hukuk herkes lazım. Bu yargılamalar konusunda her yerde yaptığımız konuşma var. Biz belediye başkanları olarak, hiçbir dokunulmazlığımız yok. Ancak bizim yargılanma usüllerimiz de var. 4482 sayılı kanun var, Danıştay'ın 1. ve 2. Dairelerinin belediye başkanlarının sorumluluklarıyla ilgili vermiş olduğu kararlar var. Dolayısıyla hukuka uygun bir şekilde yargılanmamış lazım. Maalesef son soruşturmalarda pek bunları göremiyoruz. 4483 sayılı memurların yargılanması konulu kanuna hiçbir şekilde uyulmuyor. Dolayısıyla, inşallah bugünler geçecek. Yargılamalar sonunda haksızlık varsa, haklılık varsa hepsi ortaya çıkacak." diye konuştu.

Yavaş sözlerine şöyle devam etti:

Fatih Altaylı'nın ifadesi ortaya çıktı
Fatih Altaylı'nın ifadesi ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

“Bugünler geçecek, yargılamalar sonunda hepsi ortaya çıkacak. Ekrem Bey özgüvenle yargılanmasının canlı yayında TRT yapılmasını istiyor. Bu kendisine duyduğu özgüvenle ilgili bir şey. İnşallah bu yargılamaların ne kadar haksız olduğu ortaya çıkacak.

Başarılı olan CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmak yoluyla iktidar değişikliğinin önüne geçilmek isteniyor. İşin özeti bu. Bundan da son derece eminim."

"ADALET OLMAYAN YERDE EKMEK OLMUYOR"

Ümit Özdağ'ın da 11 Haziran'da tahliye edilmeyi beklediğini ifade eden Yavaş, "İnfaz Kanunu'na göre çok ağır ceza alanlar 1-2 ay yatıp çıkacaklar. Yatarı olmayan suçlardan gençler, belediye başkanları yatıyor, Ümit Özdağ da aynı şekilde. (Özdağ) Mahkum olmayacağına inanıyoruz, fakat mahkum olsa bile artık yargılamanın yapılmasına gerek yok fazlasıyla yattı. Hukuk içerisinde yapılsın, hukuk herkese lazım. Adalet olmayan yerde ekmek olmuyor, bunun zararını maalesef Türk halkı çekiyor." dedi.

"ORTADA İTİRAF DEĞİL İFTİRA VARDIR"

Soruşturmada iki kez ifade veren isimler hakkında İmamoğlu ile görüştüğünü belirten Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Herkes akli curmü ne olduğuna bir baksın. Yani kanundan akli curüm nedir, sonuçları nedir bir baksın. Siz insanları tutuklar, tutuklulukla tehdit ederseniz, o tutukluluktan kurtulmak için insanlar birbirine iftira atarlar. Ve aklı curüm de hiçbir zaman geçerli olmaz, itiraf değil iftiraya döner. Şu anda ortada itiraf değil, iftira vardır. Kurtulmak isteyen herkes kolayca bu yolu seçebilir. Bunun adına hukuk falan denmez. İtiraf edecek birisi zaten özgür şekilde ilk ifadede bunu söyler. İkinci, üçüncüyü ifadeyi verdirip 'İşte bunu beğendik' deyip tahliye ederseniz bunun adı hukuk falan değildir"

Yavaş, ABB'ye bir operasyon yapılma ihtimaline ilişkin soruya ise "Hukuksuzluk olan her yerde her şey mümkündür. İftira atanlara karşı bizi koruyacak olan da yargıdır. Böyle bir iftira olursa buna yapacak bir şey yok ama kendimize son derece güveniyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Haber Merkezi