Gazeteci Saygı Öztürk bugünkü köşe yazısında Menzil tarikatı içinde başlayan kavganın geldiği boyutu gözler önüne serdi. Öztürk AKP'li isimlerin de kavga için araya girdiğini fakat başarılı olamadığını ifade etti.  Özgürk'e konuşan bir kaynak Semerkant Vakfı'ndaki paraların İngiltere ve Dubai'ye götürmüş olabileceklerini söyledi.

Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Menzil’deki gelişmeleri yakından bilen bir kaynak sorularımızı şöyle cevaplandırdı:

PARALAR İNGİLTERE VE DUBAİ'YE GÖTÜRÜLDÜ

“Evet, kardeşler mal kaçırdılar. Şeyh Saki’yi, babasının mirasından bile mahrum bıraktılar. Semerkant Vakfının şu anda yönetimi seyit Mübarek’in elinde. Fakat onlar vakfın içini boşaltıyorlar. Paranın bir bölümünü Dubai’ye, İngiltere’ye götürdükleri söyleniyor.

Semerkant Vakfı, seyit Mübarek’te olunca, seyit Saki, bunlara karşılık, Hindistan’da yaşamış İslam alimi İmâm Rabbânî veya diğer adıyla Ahmed Serhendi’ye izafeten Serhendi vakfını kurdu. Seyit Saki taraftarları, Semerkant Vakfının içinin boşaltılmasına tepki olarak, ‘Ümmetin malını getirin’ dediler. Onunla kalmayıp, babalarından kalan mirastan bile Saki’nin hakkını vermediler.

SİYASET DEVREDE

Menzil’de yaşananlar, Cumhurbaşkanının da kulağına gitmiş olacak ki, Cumhurbaşkanının bir danışmanı Menzil’e gelip taraflarla görüştü. Ancak bir sonuç alamadan Menzil’den ayrılmak zorunda kaldı. Siyasetin eli Menzil üzerinde. Menzilci olan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız, şeyh Saki’ye karşı mücadele edenleri desteklerken, yurtdışı Menzil yapılanmasını da özellikle Muhammet Mahsun’un yanına çekmek için çalışıyor.

Zaten, iktidarın desteğini gördükleri için bu kadar ileri gidiliyor. Oysa üzerine gidilmesi gereken, Mehmet Emin’e, ‘Sen bu kadar malı – mülkü nasıl edindin?, Bu kadar tapuya nasıl sahip oldun?’ diye sorulması, Semerkant Vakfıyla ilgili çok kapsamlı soruşturma başlatılması olmalıydı. Bunlar yapılmıyor.

KAPISINA KİLİT VURULAN BİNAYA ZORLA GİRDİLER

Kolonlarından çatlama sesi geldi! İstanbul'da 4 katlı bina tahliye edildi Kolonlarından çatlama sesi geldi! İstanbul'da 4 katlı bina tahliye edildi

Öte yandan Menzil Cemaati'nde başlayan miras kavgasında gerilim tırmanırken; taraflardan bir grup kapısına kilit vurulan Sakarya'daki Semerkand Kültür Merkezi'nin kapısı keserek içeri girdi.  O anlar sosyal medyada bir kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Kaspdkasd

Kaynak: Sözcü