Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren okul servisi ve toplu taşıma araçları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Uygulama, bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda artık tüm okul servislerine ve toplu taşıma araçlarına; kamera, görüntü kayıt cihazı, acil durum butonu ve takip cihazı takılacak.

Yeni Parti'de son gelişmeler! CHP'de Özgür Özel ve 90 vekil istifa etti! Yeni Parti kuruluyor
Yeni Parti'de son gelişmeler! CHP'de Özgür Özel ve 90 vekil istifa etti! Yeni Parti kuruluyor
İçeriği Görüntüle

Zorunlu olarak uygulamaya sokulan sistemde cihazlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne entegre bir şekilde çalışacak.

Montaja ilişkin detaylar da belli olurken, bu firmaların ve cihaz sağlayıcıların Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirileceği belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik"te, İçişleri Bakanlığı'nın öngördüğü ihtiyaçlara yönelik olarak yapılan değişiklikle araçlara takılacak kamera sistemi, görüntü kayıt cihazı, acil durum butonu ve takip cihazlarına ilişkin teknik kriterler yeniden düzenlendi. Uygulamaya dair ayrıntılar ise Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yürürlüğe konulan "Seri Montaj Belgelendirme Yönergesi” ile belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi