DEM Parti İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Faik Özgür Erol, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti. Görüşme yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından Sırrı Süreyya Önder'in tedavi gördüğü Florence Nightingale İstanbul Hastanesi önünden basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan Pervin Buldan şunları söyledi:

"Yaklaşık 2 buçuk saatlik bir konuşma sonucunda geri döndük. Görüşmenin oldukça verimli geçtiğini özellikle ifade etmek isterim. Görüşmede ilk konu Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu oldu. Kendisi de konuyu yakından takip ettiğini, durumuna çok büyük bir üzüntü duyduğunu, en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını umut ettiğini söyledi.

Süreç ile ilgili de hem umudunu koruduğunu hem de çalışmalarını devam ettirdiğinin altını da önemle çizdi."

ÖCALAN'IN SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E MESAJI

Puldan, Öcalan'ın Sırrı Süreyya Önder'e mesajını da okudu. O mesaj ise şöyle:

"Sırrı Süreyya Önder’e yaşadığı rahatsızlık nedeniyle şifa diliyorum; ailesine ve tüm dostlarına, sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sırrı Süreyya Önder ile 12 yıllık mesaimiz var. Onun taşıdığı büyük önem şudur: Adıyamanlı ve Türkmen kökenli ideal biri olarak Baba İshak geleneğini temsil ediyor. Büyük barış çabasını topluma yansıtan, toplumsal ön yargıları şahsında kırabilen biridir. Bunu da yaptı. Ön yargıları toplumda kırdı, Meclis’te kırdı, sokakta kırdı.

Onun şahsında hayata geçen, Anadolu genleri ve kültürü dediğimiz şeydir. Barış dediğimiz şey de Anadolu genlerini, Türkmen geleneğini yaşanılır kılmaktır. Önder böyle biridir ve gerçek Türkmenlik özü budur: En iyi barış kimliği, en iyi barış kültürü. 'Israrla düşmanlaştıralım, bu biçimde siyaset yapalım' anlayışının tam zıddıdır.

Trump'ın imzalaması için Şara'ya uzattığı 5 madde: İlk sırada İsrail ile İbrahimi anlaşması! Trump'ın imzalaması için Şara'ya uzattığı 5 madde: İlk sırada İsrail ile İbrahimi anlaşması!

Önder’in olumsuzluklarla baş etme, onları yönetebilme kültürü önemlidir; ortaya çıkan olumsuzlukları derinleşmeden olumluya dönüştürebiliyor. Herkesin Önder’in kaldığı hastaneye gittiğini, onun anısına bağlılığını beyan ettiğini görüyorum. Bağlılığın gereği, onun barış çabasını pratikleştirmekten geçer. Bir kez daha kendisine, ailesine, sevenlerine, tüm topluma geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; bir an evvel iyileşerek en coşkulu, en güçlü haliyle aramızda olmasını diliyorum."


 

Kaynak: HABER MERKEZİ