Sinop'un Durağan ilçesinde dün başlayan orman yangını, sabahın erken saatlerinde yeniden başlayan havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın nedeniyle 100 haneli Köklen köyü tedbir amacıyla boşaltıldı.
Köklen köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün başlayan ve 22 hektarlık bir alanda etkili olan yangını söndürmek için, yangın söndürme helikopterleri sabahın ilk ışıklarıyla yeniden havalandı. Yakındaki ırmaktan su alarak yangına müdahale eden helikopterler, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yangınla mücadele eden ekiplerin özverili çabaları neticesinde yangının direncinin büyük ölçüde kırıldığı belirtildi.
Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Mustafa Özarslan'ın, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi'ni ziyaret ederek yangının son durumu hakkında bilgi aldığı kaydedildi. Açıklamaya göre, yangına toplam 4 hava aracı, 60 kara aracı ve 225 personelle kesintisiz müdahale ediliyor.
Yangına yakın bölgede bulunan ekiplere Türk Kızılay tarafından da ikramlarda bulunuluyor. Yangın nedeniyle tedbiren tahliye edilen 100 haneli Köklen köyündeki 65 kişiden 39'u Durağan ilçesindeki kamu kurumuna ait bir pansiyona yerleştirildi, diğerleri ise yakınlarının yanına gitti.
TAHLİYE EDİLEN KÖYLÜLER, EVLERİNE DÖNÜYOR
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, tedbir amaçlı tahliye edilen köylülerin tehlikenin ortadan kalkmasıyla birlikte evlerine dönebileceğini açıkladı. Vali Özarslan, "Şu anda köyde yangın tehlikesi uzaklaştı. 65 köylümüzü tedbiren tahliye etmiştik, onlar köylerine dönebilir. Normal şartlardaki yapmaları gereken tarımsal faaliyetleri var, hayvanları var, onun için köylerine dönüyorlar. Vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz, sağduyulu davrandıkları ve bize yardımcı oldukları için kendilerine minnettarız. Yangın şartları değişmediği sürece, aşırı bir rüzgar oluşmadığı sürece kısa sürede yangını tamamen kontrol altına almayı bekliyoruz" dedi.




