Terör örgütü PKK’nın uzun süredir beklenen silah bırakma töreni bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde gerçekleştirildi. Süleymaniye kırsalındaki törene hem DEM Parti yöneticileri hem de çok sayıda gazeteci katıldı.
İlk grubun silah bırakmasından sonra açıklama yapıldı. Açıklamada "Barış ve Demokratik Toplum sürecinin pratik başarısı için bir iyi niyet ve kararlılık adımı olarak silahlarımızı özgür irademizle imha ediyoruz"
KATILACAĞI SÖYLENEN İSİM KATILMADI
Daha önce törene katılacağı söylenen Mustafa Karasu törene katılmadı fakat Bese Hozat ve Behzat Hakkari katıldı
İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ
Silahların bırakıldığı törenden de ilk görüntüler geldi. PKK'lı grubun hangi silahlarının numaraları kaydedildikten sonra bir kazana koyup yakıldığı görüldü.




MAĞARADAN ÇIKTIĞI ANLAR
Silah bırakan PKK'lı grubun silahların yakıldığı tören öncesi mağaradan çıktığı anlara ait görüntüler de yansıdı






